ارمنستان یکی از کشور های همسایه در شمال ایران است
ارمنستان یکی از کشور های همسایه در شمال ایران است که هر سال تعداد زیادی از ایرانیان از طریق مرز هوایی و زمینی روانه این کشور می شوند تا یک سفر نه چندان خارجی را تجربه کنند. این کشور دارای جاذبه هایی است که ارمنی ها برای آن بسیار ارزش قائلند. اما برای اینکه شما به عنوان یک مسافر در ارمنستان احساس راحتی کنید و سفری امن داشته باشید لازم به ذکر چند نکته است که ما برای شما در این مقاله خواهیم گفت تا سفرتان آرام و آرامش بخش باشد. با هم مرور می کنیم:
زمینی برویم یا هوایی؟
جواب این سوال به شرایط شما بستگی دارد. اگر اکیپ رفقای شما شلوغ است و عجلهای برای بازگشت به ایران ندارید و البته هزینه سفر هوایی هم برای شما گران تمام میشود، بهتر است زمینی بروید.
اگر وقت زیادی برای سفر به ایروان ندارید، مجبورید با پرواز هوایی به ارمنستان بروید که البته هزینه بیشتری روی دستتان میماند، اما یک پیشنهاد ویژه هم برای سفر به ارمنستان وجود دارد؛ با قطار از تهران به جلفا بروید، از آنجا به راحتی با سواری به مرز نوردوز ارمنستان میرسید. اگر مشکلی در خروج و پاسپورت نداشته باشید در یک چشم به هم زدن در خاک ارمنستان هستید. آن سوی مرز ماشینهای زیادی هستند که شما را به ایروان میرسانند. بعضی از این سواریها مرسدس بنز هستند.
اگر تعداد شما بیش از ۳ نفر باشد این مدل سفر صددرصد از اتوبوس ارزانتر تمام میشود. با توجه به جاده سخت ایروان، این بخش سفر با اتوبوس دشوار میشود اما بنزها که رانندههای آنها روزی یک بار رفت و برگشت این مسیر را طی میکنند، به سرعت شما را به ایروان میرسانند. به شما پیشنهاد میکنیم اینجای سفر را استراحت کنید.
کشور ارمنستان دارای جاذبه هایی است که ارمنی ها برای آن بسیار ارزش قائلند
کجا اقامت کنیم؟
برای اقامت در ایروان هم میتوانید هتل رزرو کنید هم خانه اجاره کنید. آپارتمانها در ایروان با کفپوش پارکت مبله و تمیز هستند. به نسبت اکیپی که هستید، هم خانه یک خوابه هست هم دو خوابه!
چند نکته را برای اجاره خانه یادتان بماند؛ کمتر از ۳ شب به شما خانه اجاره نمیدهند. هنگام اجاره حواستان به فاصله خانه تا هاراپارگ که مرکز شهر ایروان است، باشد. بعضی مناطق ایروان از آب شرب شهری محروم هستند. این موضوع را بررسی کنید تا نیازی نباشد در زمان اقامتتان کلی پول آب معدنی بدهید.
شهر اجمیازین چهارمین شهر بزرگ ارمنستان و یکی از جاذبه های گردشگری این کشور میباشد
کجا بگردیم؟
حالا که در فصل تابستان به این سفر آمدهاید از جاذبههای آنجا مثل دریاچه سوان که از ایروان یک ساعت فاصله دارد نهایت استفاده را ببرید. ایروان شهری زیبا با کلیساهای زیاد و با خودروهای روز دنیا و البته خودروهای قدیمی مربوط به دوران کمونیسم است. ارمنیها مردمی آرام و متفاوت هستند.
ارمنستان به اندازه کافی جاذبه دارد که شما را برای چند روز سرگرم کند؛ کلیسای دیدنی گغارت که در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی ایروان قرار دارد. شهر توریستی جرموک با طبیعتی زیبا و هوایی تمیز و چشمههای آب گازدار پیشنهاد بعدی ماست. دره گلها در ۵۰کیلومتری شمال شرقی شهر ایروان با طبیعتی سرسبز و کوهستانی است که در فصل تابستان غرق در گل و گیاهان زیبا و در زمستان با انبوهی از برف پوشیده میشود. دریاچه سوان یکی از بزرگترین دریاچههای آب شیرین دنیاست.
مساحت این دریاچه ۹۴۰ کیلومتر مربع است. منطقه سوان یکی از مهمترین مراکز اکوتوریستی در ارمنستان محسوب میشود. هانرابدوتیان هراپاراگ، کلیسای گریگورلوساوریچ مقدس، ساختمان اپرا گاسگاد معروف به هزار پله و کلیسای ایچمیاتزین، بازماندههای یک دژ اورارتویی و قلعه اربونی از دیگر دیدنیهای شهر هستند.
منطقه سوان یکی از مهمترین مراکز اکو توریستی در ارمنستان است
سفر کنید تخفیف بگیرید
«سفر كارت» كارت اعتباری قابل شارژ برای استفاده از تخفیفهای ویژه در استفاده از هتلهای ایران است كه دارندگان آن میتوانند از تخفیف ۱۰ تا۶۰درصدی استفاده کنند. سفر کارت یک نوع کارت اعتباری بانک است که شما باید پیش از سفر آن را شارژ کنید و در زمان سفر هزینههایتان را با استفاده از آن پرداخت کنید.
البته در یکی- دو سال گذشته این کارتها ابتدا به بازنشستگان اهدا شد و حالا کمکم برای افراد دیگر هم صادر میشود. اگر این کارت را داشته باشید، وقتی به سفر میروید میتوانید از مدیریت اماکن تفریحی و گردشگری تقاضا کنید بهترین امکانات را با تخفیف ویژه برای شما قائل شوند. آنها ملزم به این کار هستند و اگر از انجام این خدمات سرباز زدند، میتوانید با شکایت از آنها جلوی قانونشکنیشان را بگیرید.
در حال حاضر واگذاری سفرکارت ملی بهصورت گروهی است و سازمانها و دستگاههای اجرایی کارخانجات و شرکتهای دولتی و خصوصی میتوانند نسبت دریافت و تکمیل قرارداد خرید سفرکارت ملی برای کارمندانشان اقدام کنند اما به زودی امکان صدور کارت انفرادی برای اشخاص هم به وجود میآید.
کلیسای دیدنی گغارت یکی از جاذبه های گردشگری ارمنستان
توصیه های ایمنی و امنیتی جهت سفر به ارمنستان
۱- لازم است اتباع جمهوری اسلامی ایران در سفر های خارج از کشور، نکات ذیل را مد نظر قرار دهند:
نشان ندادن پول در مجامع عمومی و مکان های پر جمعیت،اجتناب از رفت و آمد به تنهایی در شب و یا در مکانهای خلوت یا مشکوک،خودداری از سوار شدن در اتومبیل های غیر از خودرو های نقلیه عمومی، مراقبت از مدارک، پول و اشیاء پر ارزش و . . .
۲- عموما در هنگام ورود به کشور ارمنستان ، افراد ناشناس و بعضا ایرانی با عناوین مختلف از جمله مترجم ، راهنما و . . . به شما مراجعه نموده و پیشنهاد مساعدت به شما را دارند؛ توصیه می گردد به آنها اعتماد ننموده و حتی هدف از مسافرت خود را نیز به ایشان بازگو ننمائید.
۳- با توجه به آگاهی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان به قوانین و مقررات ارمنستان، در صورت بروز هرگونه مشکل تجاری با اتباع یا مقامات محلی می توانید از راهنمائی و مساعدت آن نمایندگی ها استفاده نمائید.
۴- از آوردن هرگونه داروهای کدئین دار بدون نسخه جدا خودداری کنید چون اینگونه داروها جزء مواد مخدر محسوب میگردد و درصورت به همراه داشتن آن ضمن ارائه نسخه پزشک معالج، این مسأله حتماً می باید در اظهار نامه قید گردد.
۶- عموما در کشورها عکس برداری از مناطق دولتی، نظامی، امنیتی و در برخی از موارد اماکن مذهبی و فرهنگی، ممنوع بوده و منجر به بازدداشت و پرداخت جریمه خواهد گردید، بنابراین لازم است پیش از عکس برداری از اماکن قبلا با مسئولین امنیتی آن اماکن هماهنگی نموده و از آنها اجازه بگیرید.
۷- چنانچه کشور ارمنستان دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
۸- در این کشور کارهای جعلی تقریبا زیاد صورت می گیرد بنابراین توجه کنید به پست های الکترونیکی که از سوی ساکنان این کشور برای شما ارسال می شود توجه نکنید.
۹-با توجه به وضعیت روحی و سلامتی خود، حتما قبل از سفر شرایط آب و هوایی ارمنستان را چک کنید و بعد اقدام به سفر نمایید
۱۰- آدرس دقیق هتلی که در آن هستید را همیشه در جیب داشته باشید. از هتل کارت اطلاعاتی شان را بگیرید.
۱۱-کلاه سرتان نرود: خط تلفنهمراه ایرانسل یا همراه اول را در آن سوی مرز روشن نکنید. رومینگ خودکار باعث میشود در قبض بعدی هزینههای زیادی به شما تحمیل شود. در مرز افرادی هستند که به شما سیمکارت ارمنستان را میفروشند.
با آنها هم کاری نداشته باشید چرا که سیمکارت در ارمنستان رایگان است و البته این سیمکارتها ۲۰۰درام اعتبار اولیه هم دارد که نیازی نیست برای آن هم پولی پرداخت کنید. البته چندان ذوقزده نشوید. هر درام بین ۷ تا ۸ تومان ارزش دارد و به همین دلیل پس از یکی- دو دقیقه تماس باید سیمکارتتان را شارژ کنید.
بیتوته
نظر شما: