چهارمین شهر بزرگ آلمان، کلن، مانند سایر شهرهای جوان، برجهای بلند و عظیمالجثه ندارد اما سازههای بینظیر معماری مانند کلیسای جامع کلن (Cologne Cathedral)، که معماری آن به سبک گوتیک است، جلوهی خاصی به دورنمای شهری آن دادهاست. رود راین از میان این شهر، که کهنترین شهر آلمان است، میگذرد. بخش زیادی از شهر در جریان بمبارانهای جنگ جهانی دوم توسط متفقین، تخریب شدهاست اما سازههای معماری مثال زدنی و زیبایی در دورهی Wiederaufbauzeit ( دورهی بازسازی بعد از جنگ) در این شهر ساخته شدهاست.
۲۴. ورشو، لهستان
تاریخ پر فزار و نشیب لهستان، چشمانداز جالبی را در شهر ورشو ایجاد کردهاست. این شهر چندین بار ویران و سپس بازسازی شدهاست اما بناهای تاریخی آن مجددا مرمت شده و به خوبی حفظ و نگهداری میشوند. البته دورنمای شهری ورشو دارای ساختمانهای خیلی بلند و آسمان خراش نیست و این شهر از نظر وسعت، روز به روز گسترش مییابد. بلندترین ساختمان ورشو، “کاخ فرهنگ و دانش” است که در سال ۱۹۵۵ ساخته شده و ۴۲ طبقه است.
۲۵. میامی، فلوریدا، ایالات متحدهی آمریکا
میامی یکی از شهرهای مورد علاقهی گردشگران است که با نام شهر جادو (Magic City) نیز شناخته میشود. بندر میامی یکی از بزرگترین و مهمترین بنادر در آمریکا به شمار میرود.
میامی چهارمین منطقهی شهری بزرگ ایالات متحدهی آمریکا و ثروتمندترین شهر این کشور است. این شهر زیبا در سال ۲۰۰۸ توسط مجلهی Forbes عنوان تمیزترین شهر آمریکا را به خود اختصاص داده است.
یکی از ۶۰ سازهی بلند میامی هتل چهار فصل (Four Seasons Hotel) است که ۶۴ طبقه دارد و جلوهی خاصی به دورنمای شهری میامی دادهاست. امسال نیز پروژهی ساخت یک آسمانخراش هشتاد طبقه با نام One Bayfront Plaza در این شهر آغاز شده که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۱۸ به پایان برسد.
۲۶. توکیو، ژاپن
توکیو شهری است که در معرض زمینلرزههای شدید قرار دارد. به همین دلیل، به جای ساختن بناهای بلند و آسمانخراشها، وسعت این شهر رو به افزایش است. از این رو ارتفاع دورنمای شهری توکیو نسبت به سایر شهرهای این فهرست کوتاهتر است و کمتر ساختمان بلند در آن دیده میشود. در ساخت آسمانخراشهای توکیو بیشتر تمرکز بر روی مهندسی آن است تا افزایش تعداد طبقات. گرچه پیشرفتهای اخیر به معماران اجازه میدهد تا ساختمانهای ۴۰ و ۵۰ طبقه نیز بسازند؛ کاری که در گذشته بسیار خطرناک به نظر میرسید. یکی از بلندترین ساختمانهای توکیو Toranomon Hills است که ۵۲ طبقه دارد. برج مخابراتی توکیو اسکایتری (Tokyo Skytree) با ارتفاع ۲۰۸۰ پا، بعد از برج خلیفه در دبی، بلندترین سازهی جهان است.
پایتخت ژاپن، توکیو، بعد از نیویورک و لندن عنوان بزرگترین پایتختهای صنعتی جهان را به خود اختصاص داده است.
۲۷. قاهره، مصر
بزرگترین شهر آفریقا به مساجد و منارهها و نیز مجموعه اهرام جیزه (“pyramids of Giza”) شهرت دارد و به “شهر هزار منار” مشهور است. یکی از متمایزترین بناهای دورنمای شهری قاهره، برج قاهره (Cairo Tower) است که با ارتفاع ۶۱۳ پا، بلندترین سازهی تمام بتنی در دنیا است. بلندترین ساختمان حال حاضر قاهره، ساختمان وزارت امور خارجه است که ۳۹ طبقه دارد.
۲۸. بانکوک، تایلند
این کلانشهر که بیش از ۵۰ منطقه دارد، پایتخت تایلند و مرکز گردشگری جنوب شرقی آسیا است. بلندترین ساختمان این شهر Baiyoke Tower II نام دارد که ۸۵ طبقه است و در منطقهی Ratchathewi واقع شدهاست. علاوه بر آسمانخراشهای عظیم و متعدد در مناطق تجاری و مالی این شهر، بانکوک جلوههایی از معماری شرقی را نیز در خود جای دادهاست؛ از Grand Palace تا معابد بودایی.
۲۹. سنت لوئیس، ایالات متحدهی آمریکا
دورنمای این شهر دارای مشخصههایی است که کاملا با سایر چشماندازهای شهری، متفاوت و به راحتی قابل تشخیص است؛ ساختمانهایی مربعی شکل، وجود مه در دوردست و از همه مهمتر، طاق دروازه (Gateway Arch) که به نماد شهر سنت لوئیس تبدیل شدهاست. بلندترین سازهی این شهر که در سال ۱۹۶۵ تکمیل شدهاست، ۶۳۰ پا، ارتفاع دارد که ۴۰ پا از One Metropolitan دومین ساختمان بلند و مسکونی سنت لوئیس، بلندتر است.
۳۰. بوئنوس آیرس، آرژانتین
این شهر که با نام “پاریس آمریکای جنوبی” نیز شناخته میشود، یکی از مهمترین شهرهای این شبهقاره و دومین مرکز گردشگری ر آمریکای جنوبی است. معماری در بوئنوس آیرس به شدت تحت تاثیر سبک معماری شهرهای بارسلونا و مادرید است. بوئنوس آیرس دورنمای چشمگیرش را مدیون جمعیت زیادش است. ساختمانهای بلند این شهر، سه میلیون نفر را در خود جای دادهاند. از میان بلندترین آنها میتوان برجهای Alcorta و Cavia را نام برد که تماما مسکونی هستند. ساختمان Puente de la Mujer یا Woman’s Bridge به دلیل طراحی و معماری نامتقارن، به خوبی در دورنمای شهری بوئنوس آیرس قابل تشخیص است. تئاتر کلون، یکی از بزرگترین خانههای اپرای جهان است.
نظر شما: