این روزها برای فرستادن بچه ها به مهدکودک باید پول والدین از پارو بالا برود، با مراجعه به چند مهد کودک در نقاط مختلف شهر چرتکه ای به شهریه های آنها انداختیم.
بسته به اینکه شما در کدام محله از شهر زندگی می کنید هزینه های ماهانه هم متغیر است و هر مهد کودکی با توجه به سطح درآمد والدین تیغ خود را تیز می کند.
در منطقه زعفرانیه یک مهد کودک دو زبانه با شهریه ماهانه یک میلیون و دویست هزار تومان به استقبال کودکان می رود.
مهد دیگری در غرب تهران برای هر ماه ۷۰۰ هزار تومان می گیرد و در یوسف آباد این مبلغ به ۶۰۰ هزار تومان می رسد.
به سمت شرق و کمی پایین تر حرکت کنید رقم به ۴۰۰ هزار تومان هم می رسد و به سختی می توان مهد کودکی ارزانتر از آن در سطح شهر پیدا کرد.
با نگاهی به شهریه دانشگاه ها در مقطع کارشناسی ارشد متوجه می شویم که شهریه ثابت در زیر گروه علوم انسانی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است و شهریه متغیر هر واحد بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان می شود.
با یک حساب سرانگشتی برای هر ترم در دوره کارشناسی ارشد که نهایت ۱۴ واحد درسی دارد باید تقریباً یک میلیون و ۷۰۰ تا ۲میلیون تومان پرداخت کرد.
با احتساب اینکه هر ترم دانشگاهی حدود پنج ماه طول می کشد، اگر ما شهریه یک مهد کودک را برای پنج ماه در نظر بگیریم، به این نتیجه می رسیم که ارزان ترین پیش دبستانی ما هم با هزینه ای برابر یا بسیار بالاتر از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای ما آب می خورد.
تعرفه مهدکودکها توسط سازمان بهزیستی در هر استان تعیین می شود.
مسئول روابط عمومی سازمان بهزیستی استان تهران در این باره گفت: نوسان قیمت ها بستگی به کیفیت و نوع خدماتی دارد که هر مهدکودک ارائه می دهد اما از هر چیز مهم تر منطقه ای است که مهدکودک در آن واقع شده است.
خانم ملکی فاصله طبقاتی محله ها را عامل اصلی فاصله شهریه پیش دبستانی ها می داند و می گوید: تعرفه مهدهای هر منطقه توسط بهزیستی همان منطقه تعیین می شود و ممکن است مثلاً قیمت های بهزیستی شمیرانات با سازمان بهزیستی ری تفاوت فاحشی داشته باشد.
وی افزود: البته قیمت ها سقف دارد اما اینکه سقف های سر به فلک کشیده چقدر است چندان مشخص نیست.
اخبار اجتماعی – خبرگزاری صدا و سیما
نظر شما: