راهنمای سفر و گردشگری ترمینال به نقل از خبرگزاری میراث فرهنگی،سال گذشته بازار گردشگری جهانی همچنان روند صعودی داشت با اینحال درنقشه جهانی از نظر رشد و جذب گردشگر برخی کشورها همانند تاجیکستان و ایران با وجود عدم حضور درنقشه جهانی گردشگری، چشم انداز مثبتی دارند و برخی همانند ترکیه واکراین باوجود حضور قدرتمند در این جدول ، چشم انداز روشنی درپیش رو ندارند.
طبق آمارهای منتشر شده از سوی سازمان گردشگری جهانی درسال ۲۰۱۵ تعداد گردشگران درسطح بینالمللی با ۴٫۴ درصد افزایش به بیش از ۱۸۴ میلیارد نفر رسید.
این سازمان که هرسال آمار گردشگران درمقصدهای مختلف را منتشر میکند، فرصتی به فعالان این صنعت میدهد تا با توجه به روند رشد و یا افول این صنعت درسال گذشته ، چشم اندازی نیز از سال پیش رو بدست آورند. بنابراین نگاهی به این جدول آماری برندگان و بازندگان این صنعت را در سال گذشته تا حدی مشخص میکند.
طبق همین بررسیها درمنطقه خاورمیانه با وجود ادامه بی ثباتیها و افزایش حملات به گردشگران دربسیاری از کشورهای افریقایی وعربی ، سال گذشته سالی بیسابقه از نظر تعداد سفرهای خارج ازکشور بود.
درمنطقه خاورمیانه عربستان سعودی سال گذشته شرایط مثبتی را پشت سر گذاشت و درسال گذشته روند رو به رشدی را آغاز کرد. این کشور ۱۹ میلیون گردشگر خارجی درسال ۲۰۱۵ داشته است. دیگر کشورها همانند تایلند و کره جنوبی و سوئد و ویتنام و ایران نیز دردهه گذشته با افزایش دوبرابر تعداد گردشگران خارجی مواجه بودهاند. این گروه از کشورها با توجه به ادامه روند رشد چشم انداز امیدوارانهای درپیش روی خود ایجاد کردهاند.
فرانسه با وجود حوادث تروریستی اواخر سال، همچنان در صدر پربازدید کنندهها درجدول جهانی گردشگری باقی ماند. این کشور درسال ۲۰۱۴ بیش از ۸۳٫۸ میلیون گردشگر بخود جذب کرد . هرچند آمارهای مربوط به سال ۲۰۱۵ منتشر نشده اما ارقام پیش بینی شده حکایت از ۸۶٫۳ میلیون گردشگر خارجی دارد که به هرحال تحت تاثیر حملات مرگبار پاریس درنوامبر این سال با کاهش نیز مواجه بوده است.
امریکا نیز همچنان در سال گذشته در ردیف دوم محبوبترین مقصدهای گردشگری جهان با ۷۷٫۹ میلیون گردشگر حدود ۷۵ درصد از سال ۲۰۱۴ افزایش داشت. اسپانیا در ردیف سوم حدود ۶۸ درصد گردشگر خارجی جذب کرد که پس از آن کشور چین بود با جذب ۵۶ میلیون و ایتالیا با حدود ۵۰٫۸ میلیون گردشگر درردیفهای نخست جدول جهانی گردشگری درسال ۲۰۱۵ جای گرفتند.
انگلستان در ردیف هفت جدول بود با رقم ۳۳٫۹ میلیون که حدود ۴ درصد افزایش داشته است.
درفهرست ده گانه برترینهای گردشگری جهان در سال ۲۰۱۵ ترکیه باجذب ۳۹٫۳ میلیون گردشگرهمچنان در ردیف شش جدول باقی ماند . سپس آلمان با ۳۵ میلیون وانگلستان درردیف هفتم جای گرفت. کشورهای مکزیک وروسیه هم دو ردیف آخر این جدول ده گانه را از آن خود کردهاند.
بزرگترین درصد افزایش از نظر تعداد گردشگر خارجی سال گذشته از آن پاراگوئه بود که درسه ماه نخست سال ۲۰۱۵ حدود ۹۷ درصد رشد نسبت به سه ماه نخست سال گذشته آن داشت.
اما دیگر کشورهای امریکای جنوبی با استقبال چندانی درسال گذشته مواجه نشدند که میانگین آن حدودا ۱٫۲۸ میلیون گردشگر بیشتر از سال پیش از آن برآورد شده است.
سایر کشورهایی که موفق به افزایش تعداد گردشگر ان خارجی شدند به ترتیب کشور تاجیکستان است که با ۹۴ درصد رشد مواجه بود. سپس ژاپن که تا ۴۷ درصد رشد موفق شد ۲۰ میلیون گردشگر بیشتر به کشور جذب کند. این کشور در سال ۲۰۱۶ هم یکی از مقصدهای مسافرتی برتر است که به دلیل کاهش ارزش پول آن ین درمقایسه با دیگر ارزهای خارجی به ویژّ محبوب گردشگران اروپایی بخصوص بریتانیایی بوده است.
دراین حدول کشور تایلند نیز با ۲۲ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۱۴ گردشگر بیشتری جذب کرده است.
در جدول کشورهایی که به دلیل نارامیهای داخلی آمار مثبتی ارایه ندادهاند کشور سیرالیون به دلیل ویروس ابولا و کشورهای افریقایی دیگر شاهد کاهش ۴۵٫۶ درصدی بوده اند درحالی که تونس شاهد کاهش ۲۵٫۲درصدی گردشگران خارجی بود که به دلیل بروز حوادث مرگبار وحملمه مردان مسلح در ماه ژوین و مرگ ۳۸ نفر رخ داد.
گردشگری تونس حتمالا درپی تکرار حملات بعدی در نواحی ساحلی با تنزل شدیدتری نیز درماه گذشته منتهی به سال ۲۰۱۶ مواجه بوده است.
درمجموع در فهرست بازندگان اصلی در نقشه گردشگری جهانی سال ۲۰۱۵ میتوان نام کشورهایی چون سن مارینو، تونس، لوکزامبورگ ، کنیا و کشور آذربایجان را مشاهده کرد که موقعیت نامناسبی نسبت به سال ۲۰۱۴ داشتهاند.
کشورهای منطقه کاراییب با ۷٫۴ درصد افزایش از برندگان جدول ۲۰۱۵ بوده اند. کشورهای اروپایی نیز با جذب ۶۰۹٫۱ میلیون گردشگر بیشتر از دیگر نقاط جهان درردیف برندگان این جدول جای میگیرند.
ماههای جولای و آگوست همچنان ماههای محبوب سال برای گردشگران بوده و ماه فوریه کمترین تعداد سفر را داشته است.
سال ۲۰۱۵ ششمین سال پیاپی رشد در گردشگری جهان است . آخرین تنزل در سال ۲۰۰۹ رخ داد که پیش از آن از زمان شروع رکود اقتصاد جهانی در سال ۲۰۰۷-۸ شروع شده بود.
تعداد گردشگران به کشور مالزی با ۷٫۶ درصد کاهش مواجه بود. احتمالا عواقب منفی ناشی از حوادث فاجعه بارهوایی برای مالزی در سال ۲۰۱۴ همچنان بر گردشگری این کشور ادامه یافته است.
برخی کشورهای اروپایی نظیر اسلواکی ، مجارستان ، ایرلند و یونان ونیز کرواسی ، سوئد و پرتقال ونروژهم از جمله کشورهایی بودند که در سال ۲۰۱۵ موفق شدند روند روبه رشد را در جذب تعداد گردشگران خارجی به کشور خود حفظ کنند.
تعداد گردشگران جذب شده به ترکیه در سال گذشته حدود ۳۹٫۳ میلیون نفر بود که نسبت به جذب ۹٫۶ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ اکنون رکورد ۳۰ میلیون نفری ارزشمندی تلقی میشود اما ترکیه با مخاطرات و تهدیدهای گوناگونی مواجه است که مهمترین آن از دست دادن گردشگران روس و بروز ناآرامیهای داخلی دراین کشور است.
اکراین که در سال ۲۰۱۴ از ۱۲٫۷ میلیون گردشگرپذیرایی کرد در سال گذشته با ۲۴٫۷ درصد کاهش درسال ۲۰۱۵ روبرو شد.
ترکیه اشتباه بزرگی کرد که تا چند سال هم نمیتونه خودش رو جمع کنه
بزرگترین بازنده سال گذشت در جذب توریست ترکیه بود که خیلی خوب داشت پیش میرفت اون هم به دلیل قیمت های خوب و ارزان نسبت به نقاط دیگر دنیا
امنیت خوبی که داشت
مناظر و سرمایه گذاری خوبی که داشت
بخصوص برای ما ایرانی ها بخاطر نزدیکیشم عالی بود
ولی متاسفانه اشتباه بزرگی شد وارد جنگ سیاست ها شد و نا امنی داخلی و ضررهای فراوانی رو شاهدش شد