سایت راهنمای سفر و گردشگری ترمینال به نقل از سایت تیتر بیست که سری زده به تاریخ مطلبی می آورد تحت عنوان تماشای هواپیما و مسافران هواپیما تفریح تهرانی ها که بد ندیدیم این مطلب و تصاویر جالب رو عرضه کنیم، امری که امروزه به یکی از روال عادی و کم اهمیت تهرانی ها مبدل گشته.
فرودگاه بین المللی مهر آباد که پس از تاسیس فرودگاه امام، اکنون به پروازهای داخلی اختصاص دارد در سال ۱۳۱۷ در روستای مهر آباد که متعلق به حاجی میرزا آقاسی صدر اعظم محمدشاه قاجار بود ساخته شد، نام اولیه آن حسین آباد بود اما چون به عنوان مهریه به دختر ناصرالدین شاه هبه شد نامش هم به عنوان مهر آباد تغییر یافت. فرودگاه را نخست شرکت آلمانی یونکرس Junkers که ۲۰ فروند هواپیما در اختیار داشت بنا کرد که کمی بعد به تملک دولت ایران در آمد و برای اولین بار عکس آن پشت اسکناس های ۲۰ تومانی آن زمان که خیلی هم مهم و با ارزش بود چاپ شد.
مسافرت با طیاره(هواپیما) امر رایجی نبود و هر کس نمی توانست با هواپیما مسافرت کند، برای همین مسافران هواپیما خیلی مهم بودند و وقتی وارد می شدند خیلی اهمیت داشتند و مورد استقبال وسیع و گسترده فامیل قرار می گرفتند. استقبال در فضای باز قرار می گرفت.
وقتی هواپیما به زمین می نشست و مسافران پیاده می شدند افرادی که به استقبال آمده بودند با فریاد و سروصدا دست تکان دادن مسافر را متوجه خود می کردند. خیلی ها از برای کنجکاوی و تماشا به فرودگاه می آمدند و این کار بخشی از تفریحات مردم تهران بود.
در این جا دو عکس دیده نشده از مرحوم استاد غلام حسین ملک عراقی اولین عکاس حرفه ای فرودگاه مهر آباد را می بینید در سال ۱۳۲۹ و ۱۳۴۵ که فرودگاه مهر آباد شکل و شمایل مدرن گرفته است.
نظر شما: