موزه ملی کاشان یکی از موزه های اصفهان میباشد.
جاذبه های گردشگری استان اصفهان
گردشگری شهری
موزه ملی کاشان نام موزهای است که در ضلع غربی باغ فین کاشان واقع شدهاست. ساختمان این موزه در سال ۱۳۴۶ بر خرابههای برجای مانده از خلوت نظامالدوله(داماد فتحعلیشاه) ساخته شدهاست. مساحت این بنا حدود ۳۰۰ مترمربع میباشد. اشیاء به نمایش درآمده در این موزه شامل بیش از ۴۰۰ قطعه اثر است که از هزاره هفتم قبل از میلاد تا دوره معاصر را دربر میگیرد.
احداث بنای این موزه در زمینی به مساحت ۷۰۰ متر مربع و زیر بنای ۵۷۰ متر مربع در ضلع غربی مجموعه تاریخی باغ فین عنوان کرد و گفت: ساختمان موزه يك طبقه و داراي ایوان یکپارچه در سه ضلع جنوبی ، غربی و شمالی باستون های متعدد بنا شده است.
موزه ملی کاشان با توجه به اشیاء موجود دارای چهار بخش باستان شناسی، معاصر، منسوجات، کتابت و نسخ خطی است.
آثار بخش باستان شناسی مربوط به دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی و دوران اسلامی است
آثار کاوش شده توسط پرفسور گریشمن در تپه های باستانی سیلک، آثار فلزی دوره ایلخانی و صفوی، آثار لعابی، سنگی و ظروف شیشه ای، پارچه های مخمل و زری بافی
سه جلد قرآن به خط کوفی اولیه، دو جلد قرآن در قطع جیبی، وزیری با خط و تذهیب بسیار زیبا و چند نمونه فرمان شاهان قاجاری
ایجاد انجمن حفاظت آثار تاریخی کاشان در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی به پیشنهاد و دعوت سید محمد تقی مصطفوی مدیر کل باستان شناسی کشور و با حضور افراد سرشناس و فرهنگ دوست کاشانی و نطنزی از جمله آقای احمد مدیر نراقی
ساخت موزه ای در راستای معرفي فرهنگ اصيل و پيشينه كهن منطقه كاشان در مجموعهچهار بخش موزه ملی کاشان برشمرد.
موزه ملی کاشان بر روی خرابه های خلوت نظام الدوله توسط نظام الدوله صدر اصفهانی داماد فتحعلی شاه و حاکم شهر کاشان در سال ۱۲۴۲ هجری(۱۸۲۶ میلادی) احداث شد كه به دلیل شرایط نابسامان سیاسی دوره مظفر الدین شاه و ضعیف شدن حکومت مرکزی در منطقه کاشان متروکه و سپس تخریب شد.تاريخي فرهنگي باغ فين و بر روي خرابه هاي بناي خلوت نظام الدوله در اين انجمن تصميم گرفته شد.
بنای موزه به دنبال اين تصميم با مساعدت و همياري افراد نیکوکار و علاقمند در پنچ سال احداث و در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی به صو رت رسمی افتتاح شد.
مسئول موزه ملی کاشان، در ادامه مرمت و ساماندهی این موزه در سال ۱۳۸۵ هجری شمسی را خاطرنشان کرد و گفت: موزه بعد از اتمام طرح ساماندهی در نخستین روز سال ۱۳۹۰ هجری شمسی بازگشایی شد.
نظر شما: