پل فلزی یا پل معلق آمل مربوط به دوره پهلوی است و در آمل، داخل شهر، جنب پل دوازده چشمه واقع شدهاست. پل معلق دو پل معلق یک سان کنار هم است که یکی از بناهای با شکوه و ارزشمند توریستی شهر آمل و ایران محسوب میشود. یکی از اولین نمونههای پلهای بزرگ و جدید ایران است، این پل به نام پل معلق هم شناخته میشود. به این علت آن را پل معلق میخوانند که اگر پایههای زیرین آن بر اثر سیل تخریب شود کمانهایی بالای آن را نگه میدارند. این پل را مهندسان آلمانی ساختهاند که سازه این پل به صورت یک معماری ایرانی است.
این اثر در تاریخ ۱۳۵۳/۱۲/۰۳ با شمارهٔ ثبت ۱۵۲۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امکانات
وضعیت امکانات و تسهیلات تفریحی،گردشگری ،حمل و نقل ،اسکان در کنار و زیر این پل در فضایی باز پارک بزرگ شهر و رودخانه هراز واقع شده که محل اسکان مسافران و تفریح گردشگران شده است و از نظر حمل و نقل هم مکانی برای مسافران و گردشگران تعبیه شده که میتوانند وسایل نقیله خود را در پارکینگ زیر پل پارک نموده و در آرامش کامل باشند.و همچنین هتل شهرداری آمل هم در کنار این پل ها قرار دارد،از دیگر امکانات هم میتوان از فضای سبز کناری و فضای پارک دیگر کناری آن اشاره کرد که همجوار پل دوازده چشمه است.
توضیحات:
پل معلق آمل در سالهای ۱۸- ۱۳۱۵ توسط مهندسان آلمانی برای اتصال قسمت غربی به شرقی شهر آمل و بر روی رودخانه کبیر هراز ساخته شد.
هر چند نزدیک به چند سالی است که سازندگان پل طی نامه هایی اتمام عمر مفید پل را به مسئولان اعلام داشته اند ولی از آن زمان تاکنون تنها شاهد وعده هایی از سوی از مسئولان هستیم ، طوری که براساس تصمیمات اتخاذ شده قرار بود پس از اتمام پل چهارم، پل معلق بر روی تمام ماشین ها بسته شود و محل تردد عابران مورد بهره برداری قرار گیرد . اما پل چهارم چند سالی است درست شده ولی رفت و آمد ماشین بر روی پل معلق ادامه دارد. لذا جای تعجب دارد که کلیه راهپیمائی ها به جهت احتمال ریزش از مسیر دیگری انجام می شود!
گفتنی است پل معلق که به عنوان سمبل شهر آمل دارای ارزش تاریخی می باشد و حفظ آن به عنوان نماد فرهنگی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است می طلبد تا مسئولان شهری نسبت به حفظ و حراست این بنا همت داشته باشند تا خدای ناکرده براثر بی توجهی علاوه بر خسارت های معنوی شاهد مرگ شهروندان عزیز آملی بر اثر ریزش پل نیز نباشیم.
نظر شما: